Saturday, June 25, 2011

Savet za citateljku Jacu :)

Draga Jelena, divan blog...slazem se sa svim napisanim.
Ja i sama muku mucim - 33 su mi godine, posao, porodica a i slatko volim sve me to dovelo do ruznih 70 kg na visinu 165 :(
Pokusavam sa Low carb ali uvijek tokom dana pojedem i voce neko ili light puding...kile ne idu na dolje...u cemu grijesim...Krecem se - ruku na srce ne vjezbam...par pokusaja al ljenost preovladava....
Pratim te pisi samo, pozz Jaca
Draga Jaco, izvini što ti pre nisam odgovorila, ali evo sada imam vremena.

Ja Low carb ishranu ne podržavam, pre svega zato što organizmu su potrebni ugljeni hidrati. Naravno, Low carb može biti smernica tvojoj ishrani, to je sasvim u redu. Na primer: ugljene hidrate jedi za dorucak, za ručak pomešaj sa proteinima, a za večeru samo proteine. Razlog ovome je to što ugljene hidrate ćeš u toku dana potrošiti, bilo da sediš i radiš ili se krećeš i vežbaš. Ako za večeru imaš ugljene hidrate, tvoj organizam neće moći da ih u potpunosti sagori, što znači da će se pretvoriti u mast, a to ne želiš. Zato ti pre preporučujem ovakvu ishranu pre nego Low carb. A da, i voće nemoj jesti posle 16-17h.
Nemoj sebi da uskraćuješ ono što voliš, jer ćeš se osećati loše, pa ćeš odustati, a to nije tvoja želja, zar ne? Dopusti sebi ponekad da uživaš u normalnoj količini čokolade, torte, pudinga, sladoleda, znači pojedi šta želiš, ali nemoj preterivati. Telo će ti biti zahvalno na ovakvim obrocima, sve dok nisu prečesti.
Što se tiče vežbanja, sada su lepe letnje noći, izađi svako veče, prošetaj sa prijateljima ili sama, ako nađeš vremena brzi hod je savršena stvar za mršavljenje.
Izbegavaj alkohol i gazirana pića, večera neka ti bude tri sata pred spavanje, nemoj nikako da gladuješ pa da ti  poslednji obrok bude npr. u 18h a da legneš u krevet u 00:00, to nikako ne valja. Pij dosta tečnosti, pogotovo sada jer je toplo. Još jedan savet: zapisuj sve što pojedeš, ali baš sve! Tako ćeš imati uvid u čemu grešiš, ako ponekad pojedeš nešto neplanirano. A i dokazano je da oni koji vode dnevnik ishrane više obraćaju pažnju na to što pojedu.
Ako kuvaš, trudi se da koristiš što manje masti/ulja, probaj da praviš što zdraviju hranu. Veruj mi, zdrava hrana može biti ukusna, samo isprobavaj i naćićeš ono što odgovara i tebi i porodici. Ako ti zatrebaju recepti, obrati se meni, imam ih podosta, i da su Low carb a i da nisu :
Još jedan savet: Prvu stvar ujutro što uradi je da izmeriš obime i zapišeš ih, kao i da se slikaš. To čuvaj u kompjuteru ili u svesci, kako god ti je draže. Za mesec dana ponovo isto uradi i uporedi rezultate. Na vagu nemoj obraćati toliku pažnju, ona nekad voli da se igra sa nama i našim živcima :D 
Najbolji osećaj će biti kada staneš u neke pantalone koje nisi mogla pre obući, i neka ti to bude motivacija. Takođe te i đoping može motivisati, kao i neke rečenice, slike... nađi ono što te inspiriše i nadam se da ćeš doći do svog cilja! (Jedna moja drugarica je kupila haljinu koja je barem nekoliko broja manja od veličine koju nosi, zakačila ju je na zid da je svaki dan može gledati, i za dva meseca ostvarila cilj. Evo sada ponosno nosi tu haljinu. Tako da, sve se može kad se hoće, samo treba biti uporan!)
Nadam se da nisam nešto izostavila što je bitno, ako imaš neko pitanje rado ću ti odgovoriti.

4 comments:

 1. Darling, i'm so unhappy...
  I've changed my blog url and now the old fallowers cannot see me in dashboard when I post or else...
  Can you please click fallow again on my page? I would be very graetful!
  www.amolusso.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. So interesting! I really love the fact that you interact with you readers through posts!

  If you still haven't you should check out our first giveaway! I think you may like it!

  hugs and kisses by Mani.

  ReplyDelete
 3. Mira Hair Oil is a simple item to make use of, all you have to do is to try using 1 / 2 a teaspoon or even a full teaspoon at the most plus massage the oil directly on your scalp and hair.
  Before you apply heated gadgets onto your hair, protect your hair with heat protectant sprays and also serums.
  Quality Omega 3 fish oils are generally derived from
  cold-water fishes like mackerel, sardines, salmon, and tuna.
  When choosing a treatment for your own hair, pick something organically grown or natural
  as opposed to something fabricated. * Lavender Oil —
  prevents further hair loss and improves the health and quality of the hair.


  Stop by my website ... hairstyles for women

  ReplyDelete
 4. I really like this post and your views about this topic and you can try this for better healthy life with
  Enduro supplements is an Australian based sport Protein supplement company. It is the best Australian Protein company
  in this region.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...